Hallo, ik ben Dorien Rijkmans....

en ik leer coaches en dienstverlenende ondernemers om hun waarde zo in te zetten dat ze gaan verdienen wat ze waard zijn en dit is meestal veel meer dan ze zelf denken.

Ik doe dit omdat ik, als geen ander weet, hoe lastig het is om jezelf op waarde te schatten en te gaan verdienen wat je waard bent. Ik heb hier ondanks al mijn financiële kennis jaren mee geworsteld. En omdat ik veel ondernemers tegenkom die met hetzelfde rondlopen en hierdoor nog niet verdienen wat ze waard zijn heb ik er mijn missie van gemaakt om deze ondernemers te helpen.

Het verhaal achter Dorien....

Ik ben opgegroeid in een mannenwereld. Ik heb drie broers en ben ruim twintig jaar werkzaam geweest in de zakelijke financiële wereld als accountant en financieel business coach. Hier was ik één van de weinige vrouwen en voelde me vaak een buitenbeetje. Ik vond het verhaal en de mens achter het bedrijf en de financiën veel belangrijker dan het bedrijf en de financiën op zich. Dit is tegenstelling tot mijn collega’s die enorm geïnteresseerd waren in de regels, technieken en de harde cijfers en graag zo veel mogelijk achter hun computer zaten. Terwijl ik door middel van gesprekken met mijn klanten al wist hoe het er financieel voor stond.  

 

Anders en zielig.....

Naast het feit dat ik me anders voelde kreeg ik, als ik vertelde wat ik deed, geregeld te horen dat ik zielig was. Zielig omdat al die cijfers toch wel ontzettend saai moesten zijn. Ondanks dat deze personen geen idee hadden wat ik deed ging ik het, omdat het zo vaak gezegd werd, geloven. Ik begon me steeds slechter te voelen over wat ik deed en waar ik goed in was en kreeg steeds meer het gevoel dat ik niet goed genoeg was. 

 

Wake up call?

Totdat ik 10 jaar geleden chronisch ziek werd. Dit had eigenlijk mijn wake up call moeten zijn. Maar helaas, ik ging alleen maar harder werken en nog beter mijn best doen om in het plaatje te passen en stond vooral niet stil hoe ik me hierbij voelde. Ik ging maar door en had niet door dat ik mezelf volledig uitputte. Tot 3 jaar geleden. Toen werd ik enorm ziek. Ik was op en kon niet meer. Ik heb echt weken doodziek op bed gelegen en kon niks meer. Diep ongelukkig was ik. Dit was het moment dat ik mijzelf realiseerde dat ik zo echt niet verder kon en er iets moest veranderen. Alleen had ik geen idee hoe…..

 

Mijn ontdekkingsreis....

In eerste instantie wilde ik alleen maar beter worden. Ik begon met gezonder te eten en ging veel boeken over gezonde voeding lezen. Dit had effect. Ik ging me beter voelen en mijn reuma werd rustiger. De eerste stap was gezet. Maar ik was er nog niet. Van het één kwam het ander en ik ging ook mijn leefstijl onder de loep nemen en begon te leren hoe ik naar mijn lichaam moest luisteren. Ook hierdoor ging het weer beter. Maar de echte verbetering kwam toen ik mij realiseerde dat ik het mezelf moest accepteren zoals ik was. Dit inzicht hielp, maar het echt gaan voelen heeft nog een hele tijd geduurd.  Waar ik vroeger altijd iemand anders wilde zijn, begon ik mezelf te accepteren. Stapje voor stapje. Ik heb echt van alles gedaan en gevolgd om dit voor elkaar te krijgen. Maar inmiddels realiseer ik mij….

 

dat het feit dat ik anders ben dan anderen mij juist uniek maakt.

En omdat ik zoveel prachtige mensen tegenkom die met hetzelfde worstelen heb ik er mijn missie om anderen hiermee te helpen. Ik merkte dat ik door mijn achtergrond, het erg leuk vindt om ondernemers en dan met name coaches en dienstverlenende ondernemers, te helpen. Juist deze ondernemers omdat zij zichzelf verkopen en het voor hen extra belangrijk is om hun eigen waarde in te zien. Als je namelijk je eigen waarde niet ziet, kan je dit ook niet overbrengen aan je klanten en wordt het lastig jezelf te verkopen en te gaan verdienen wat je waard bent. 

En laat dit nu zijn wat ik goed kan. Het vertalen van die unieke waarde naar een inkomen. Dit heb ik goed geleerd doordat ik vroeger, in tegenstelling tot mijn collega’s, aan het praten was met ondernemers en leerde om hun verhalen financieel te vertalen. Bijzonder, dat hetgeen ik vroeger juist als een tekortkoming zag, nu mijn kracht is. En dit is waar ik andere dolgraag bij help. Ik vind het super om te zien wat voor stappen deze ondernemers zetten en vertrouwen in zichzelf krijgen en gaan verdienen wat ze waard zijn.    

 

Meer over mij

Ik ben vorig jaar, na 21 jaar samen te zijn, getrouwd met mijn droomman. Ik heb 2 kinderen die op de basisschool zitten en waar ik erg gek op ben en graag voldoende tijd mee door breng.   

Verder hou ik enorm van verse muntthee. Ben gek op lekker en vooral gezond eten en kook graag voor al mijn familie en vrienden. Ik ben verslaafd aan het lezen van boeken over coaching, persoonlijke ontwikkeling en mindset en vind het heerlijk om te leren en mezelf te ontwikkelen. Mag ik jou ook helpen om jezelf verder te ontwikkelen? Ik zou het echt super leuk vinden als ik jou mag helpen en we er samen voor  gaan zorgen dat jij gaat verdienen wat je waard bent.  

Wil jij weten of ik je kan helpen?