zaadje

Waar gaan jouw ogen van twinkelen?

Vandaag zag ik het weer. Een twinkeling in de ogen. Een twinkeling toen ze vertelde over haar passie. Ze wist er zoveel van. Ze werd helemaal enthousiast. De ideeën ging stromen, ze zag zoveel mogelijkheden. Prachtig, hoe ze hierover vertelde. Ik was gelijk verkocht en wist dat ik met haar zaken wilde doen.

Ik hou hiervan. Van mensen die vol passie zitten voor wat ze doen. Hier werk ik het liefste mee. Ik weet dan namelijk dat het goed gaat komen. Ik weet dat het altijd mooier wordt dan ik vooraf hoop. Ik hou er van om met zulke gepassioneerde mensen te praten dat geeft mij energie. Heerlijk.

MAAR… ze deed dit werk naast haar vaste baan in loondienst. Haar baan die prima was, maar zeker niet haar passie. Ze was blij als haar werkdagen voorbij waren. Ze was blij als ze weer naar huis kon. Haar ogen straalden niet toen ze hierover vertelde. Dit voelde meer als moeten.

Zo jammer. Want hierdoor had ze zo weinig tijd om te kunnen doen wat ze het allerliefste wilde. Maar ze vond het zo spannend. Zo spannend om de stap te zetten. En daarom liet ze het maar zo. Ze wist niet of ze het moest doen. Of ze zich wel moest inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Ze hield zichzelf tegen. Ze moest eerst nog van alles regelen en doen voordat ze kon beginnen. Maar ook haar omgeving hield haar tegen. Haar man die dacht dat het wel lastig ging worden om met haar passie haar geld te verdienen en ook haar familie en vrienden die aangaven dat ze blij moest zijn met haar vaste baan.

Maar ik zag het zaadje. Het perfecte zaadje voor een prachtig bedrijf. Ze vroeg mij om raad. En deze heb ik haar ook eerlijk gegeven. Ik gaf aan dat ik zoveel moois zag, dat ik het zonde zou vinden om hier niets mee te doen. Dat ik niet zou willen dat ze achteraf spijt zou krijgen. Maar dat ze vooral niet te grote stappen moest willen zetten. Dat haar eigen bedrijf er eigenlijk al bijna was. Maar dat ze dit eerst zelf zo moest gaan voelen en dan stap voor stap een plan moest gaan maken hoe ze haar bedrijf verder kon uitbouwen.

O wat hoop ik dat ik haar mag helpen. Dat ik haar mag helpen om een prachtig bedrijf neer te zetten. Samen met haar een financieel gezond bedrijf te bouwen. Haar vertrouwen mag geven in zichzelf als ondernemer en haar mag helpen om te gaan verdienen wat ze waard is. Ik hoop dit echt. Want het zaadje is er. Het is er echt.

Maar zoals ik altijd zeg en wat ik ook tegen haar heb gezegd. Voel wat voor jou het beste is. Zij moet namelijk haar eigen pad volgen. Haar eigen moment kiezen. Het enige wat ik kan doen is haar het mooie zaadje laten zien en haar helpen om een prachtig bedrijf neer te zetten. Maar ze moet het wel zelf doen. Er klaar voor zijn. Ik ben benieuwd….

MAAR en dat is mijn boodschap voor jullie….. Verlies je droom niet uit het oog. Ga voor je passie. Dit is echt het mooiste wat er is. Dan zie ik jullie ogen ook twinkelen. Dan zie ik bij jullie ook de energie ook stromen. Want dit het is het perfecte zaadje voor een prachtig bedrijf.

Add A Comment