Wat is jouw weg naar de zon?

Wat is jouw weg naar de zon?

Je vraagt je vast af wat ik met deze titel bedoel? Ik zal je uitleggen waar hij vandaan komt. Want hij is zeker niet zomaar gekozen. Deze titel kwam naar voren in een mooi gesprek dat ik met een andere ondernemer deze week had. In dit gesprek hadden we het over het bereiken van onze doelen. We stonden uitgebreid stil bij de weg die we moesten afleggen om onze doel te bereiken en wat we symbolisch aan het eind van onze wegen zagen. Voor mezelf hoefde ik hier niet lang over na te denken. Ik wist wat ik zag. Ik ben gek op de zon. Zo gek dat ik vaak zeg dat ik verliefd ben op de zon. En ik wist ook direct dat er aan het eind van mijn weg een zon stond.

Vervolgens stonden we uitgebreid stil bij onze wegen naar de zon. Zoals je in mijn vorige mails kon lezen zitten is mijn weg zeker niet recht. Maar door ons gesprek realiseerde ik mij dat dit helemaal niet erg is. Het gaat namelijk niet alleen om het einddoel. Maar vooral ook om de weg hiernaar toe. Deze weg is mooi. En ik denk bij bijna niemand recht. In ieder geval niet bij mij en ook niet bij alle ondernemers die ik spreek. En dit is ook helemaal niet erg omdat je hierdoor verder komt. Je leert van al deze bochten. Soms mooie dingen, soms minder mooie dingen, maar het brengt je in alle gevallen weer een paar stappen verder naar de zon.

Ik weet niet hoe het met jou gaat. Maar ik vergeet soms te genieten van mijn weg. Dan ben ik alleen maar aan het kijken wanneer ik bij de zon ben. Ik ben zo druk bezig met mijn doel dat ik vergeet om te kijken naar al het moois dat op mijn pad komt. Alles wat ik al wel heb gerealiseerd. De stappen die ik heb gezet. En dat is jammer en zorgt ervoor dat ik minder geniet dan ik zou willen.

Ik realiseerde mij ook dat ik af en toe achterom moet kijken. Moet kijken naar hoever ik al ben. Mijn blik is vaak alleen maar vooruit gericht. We kijken meestal naar wat we nog allemaal moeten doen terwijl we al zoveel verder zijn als bijvoorbeeld een paar maanden geleden.

Ons gesprek gaf mij weer zulke mooie inzichten dat ik deze graag met jou wil delen. Vandaar mijn vraag aan jou. Wat is jouw weg naar de zon? Wat staat voor jou symbool voor je einddoel? En hoe ziet jouw weg eruit? Vergeet vooral niet te genieten en af en toe eens achterom te kijken om te zien hoever je al bent. Want ik weet zeker dat jij ook al hele mooie stappen hebt gezet en al een heel eind op weg bent.

Add A Comment