Ken jij je eigen waarde?

Ken jij je eigen waarde?

Waarom is het toch zo lastig om je eigen waarde te zien? Ook ik trapte deze week in de valkuil waarin veel van de ondernemers die ik begeleid trappen. Het ging even niet naar mijn zin. En hierdoor kwam ik in een neerwaartse spiraal terecht. Ik ging twijfelen aan mezelf. Was ik wel uniek genoeg? Leverde ik wel voldoende waarde? Doe ik wel het juiste? Totdat ik even afstand nam en weer vol energie terug was.

Herken jij jezelf hierin? Heb jij dit ook vaak? Waarom is het toch zo lastig om je eigen waarde te zien? Ik zie dit bij zoveel vrouwen. Dit komt omdat wij onze waarde niet goed zien. Wij vinden alles wat we doen normaal. Wij verwachten dat iedereen hetzelfde kan. Het is toch geen moeite. Ken jij dat ook van jezelf lieve Dorien?

Ik wil je echt meegeven dat alles wat jij goed kan, anderen niet op dezelfde manier kunnen. Weet ook dat niet iedereen dezelfde interesses heeft en daardoor ook niet in hetzelfde goed is. Iedereen is anders. Ook wij ondernemers.

Vroeger werden we in hokjes geplaatst. Was je bijvoorbeeld juf dan moest je allemaal hetzelfde kunnen. Nu is dat gelukkig niet meer zo. Ik heb het vandaag weer aan de lijve mogen ondervinden. Mijn dochter had vandaag een optreden op school. Zij heeft twee juffen die echt heel anders zijn. Ze waren er beide bij. De ene was heel druk met alles regelen. Ze zorgde ervoor dat de kinderen op de goede plekken zaten, dat al de benodigdheden op de juiste plek stonden en de muziek op tijd aan ging. De andere juf zorgde er juist voor dat alle kinderen op hun gemak werden gesteld en dat ze klaar waren voor het optreden. Ze keek of iedereen het leuk had en wie er wat hulp nodig had. Ze lieten elkaar heel mooi in hun waarde en waren allebei op hun eigen manier aan het werk. Ik ben heel blij dat mijn dochter twee zulke verschillende juffen heeft. Van de één leert ze echt weer hele andere dingen als van de ander. En hierdoor ontwikkelt ze zich als een heel compleet mens.

En zo gaat het met ons als onderneemsters ook. Wij zijn allemaal anders. Bij de één leer je dit. Bij de ander dat. Knoopt dat ook echt goed in je oren. Je hoeft niet net zoals die andere ondernemer te zijn. Ik weet dat het verleidelijk is. Vooral als die ondernemer in jouw ogen succesvol is. Maar ik wil je echt op het hart drukken om dicht bij jezelf te blijven. Ga staan voor je eigen waarde. Dit is wat jou uniek maakt. Dan gaan klanten bij jou komen om wat jij te bieden hebt. Dan kan je echt op jouw eigen unieke manier ondernemen. Weet dat dit de basis is van een financieel bloeiend bedrijf. Als jij je eigen waarde kent en deze op de juiste manier inzet ga je zeker verdienen wat je waard bent.

Add A Comment