Wat een leerschool is ondernemen

Wat een leerschool is ondernemen

Wat een leerschool is het ondernemen. Soms is het allemaal geweldig en lijkt of alles lukt. Deze week was het in eerste instantie wat minder.

Ik heb de afgelopen twee weken een aantal brainstormsessies mogen houden. Omdat ik deze voor het eerst online gaf heb ik andere onderneemsters om hulp gevraagd. Een win-win situatie. Zij wilde mij helpen en ik wilde hen graag helpen. Maar ik wilde te graag. Ik wilde ze zo graag verder helpen met mijn programma verdienen wat je waard bent dat ik ze, in dit gesprek, een aanbod heb gedaan.

Ondanks dat we in eerste instantie leuke gesprekken hadden veranderde het gesprek op het moment dat ik dit aanbod deed. Dit voelde zo vervelend dat ik er zelfs slapeloze nachten van heb gehad. Maar ja, ik wilde zo graag. Ik wilde zo graag helpen. Ik moest dit toch laten merken. Ik had het gevoel dat dit nodig was. Maar het ging eigenlijk wel een beetje in tegen wie ik ben…..

Totdat een onderneemster met wie ik ook zo’n sessie had mij hier feedback over gaf. Ze gaf aan dat dit niet juist was om te doen. En vooral niet het goede moment was. We kende elkaar amper.  In eerste instantie schrok ik hiervan. Maar ze gaf me precies de juiste feedback. Dit was waarom ik zo slecht sliep. Dit was waarom de gesprekken, ondanks dat ik ze in eerste instantie zo leuk vond, nu zo vervelend eindigden. Ik realiseerde mij dat dit ook helemaal niet was hoe ik wilde zijn. Ik was mezelf een beetje voorbij geschoten. Ik wilde te graag. Het heeft mij echt enorm aan het denken gezet. Gelukkig had ik na deze feedback nog een aantal brainstormsessies staan. En deze heb ik gelijk anders ingestoken en toen werden het hele andere gesprekken. Gelukkig maar…..Dit voelde zoveel meer als mij.

Dat is dan ook mijn tip voor jullie deze week. Ga het doen. Ga oefenen. Al doende leer je het beste en het snelste. Blijf dicht bij jezelf. Als het vervelend voelt, klopt er iets niet.

Ik wil iedereen die mij heeft willen helpen enorm bedanken. Helemaal de dames die ik een aanbod heb gedaan. Sorry, hiervoor. Ik had dit niet mogen doen. Jullie wilden alleen maar helpen. En al helemaal de onderneemster die zo eerlijk was om mij feedback te geven. Ik heb weer veel mogen leren.

Add A Comment