Schat jij jezelf op waarde?

Schat jij jezelf op waarde?

Wat een bijzondere week was het. Ik heb met een heel aantal van jullie brainstormsessies mogen houden. Brainstormsessies waarin jullie bedrijf centraal stond en we samen hebben gekeken hoe jullie meer geld kunnen gaan verdienen. Ik vond het super dat jullie je prachtige verhalen met mij wilde delen. Elk verhaal en elke bedrijf was uniek. Ik heb genoten en weer mooie inzichten gekregen. En gelukkig ook ieder van jullie weer een paar stappen verder kunnen helpen.

Ik deel heel graag, naar aanleiding van deze sessies, mijn belangrijkste inzicht met je. Zodat ik jou kan inspireren om jouw droom werkelijkheid te laten worden. Want ik weet hoe vervelend het is als het niet gaat zoals je wilt. Hoe onzeker je hiervan kan worden en hoe je al je vertrouwen in jezelf kan verliezen.

Naar aanleiding van mijn gesprekken van deze week kwam toch echt naar voren dat het lastig is om jezelf op waarde te schatten. Ik zie dit bij iedereen. We vinden alles wat ze doen normaal. De uren die wij in ons bedrijf investeren. Al het geld dat wij in onze opleidingen en cursussen hebben geïnvesteerd. Dit zien wij vaak niet meer. Wij denken alleen maar aan wat we nog niet hebben. Welke kennis we nog meer moeten opdoen voordat we kunnen beginnen of er echt voor durven gaan.

En dit is zo jammer. Want we kunnen al zoveel. We hebben al zoveel te bieden. En daarom wil ik jullie ook echt inspireren om in actie te komen. Ga je cursus of training geven. Ga aan de slag. Je zult zien dat je veel meer weet dan je denkt. Je zult zien dat jouw klanten echt heel blij zijn met wat jij te bieden hebt.

En het hoeft niet perfect te zijn. Wij zelf vinden dat het perfect moet zijn. Maar vaak is onze klant met een beetje van jouw kennis al heel blij. En echt elk product, ook die van mensen waar jij tegenop kijkt, was in het begin niet wat het nu is. Dus weet dat iets alleen maar goed kan worden als je het in de praktijk brengt en ermee aan de slag gaat.

Daarom mijn belangrijkste inzicht van deze week. Vertrouw op jezelf en ga het doen. Op deze manier ga jij je eigen waarde zien.

Zou jij het ook leuk vinden om ook een keer met mij te brainstormen. Laat het me weten. Ik kijk graag met jou samen hoe jij kan gaan verdienen wat je waard bent.

Add A Comment