Doe ik het wel goed?

Doe ik het wel goed?

Wat een achtbaan kan het ondernemen toch zijn. Soms gaat alles super, zit je vol inspiratie en ben je als een dolle al je ideeën aan het uitwerken. Ik ben dan niet meer te stoppen en kan over niks anders meer praten. En dan opeens, door iets wat tegenzit of soms ook zonder reden is daar weer de twijfel. Doe ik het wel goed? Heb ik wel voldoende te bieden? Zit er wel iemand op mij te wachten? Ik kan hier echt enorm gek van worden.

Mijn man zegt dan altijd tegen mij. Gewoon doorgaan. Het gaat toch goed? Maar zo werkt dit bij mij dus niet. Ik wil het liefste hierover praten. Stil staan bij wat er is. Heel vaak wil deze twijfel mij iets vertellen. En als ik hier aandacht aangeef kan ik weer verder.

Deze twijfel, doe ik het wel goed, zie ik bij zoveel ondernemers. Zowel bij ondernemers die al lang bezig zijn, als bij ondernemers die nog maar net zijn begonnen. Ik vind dit zo bijzonder. Deze ondernemers hebben al hun kennis en kunde gebruikt om iets prachtigs neer te zetten, waarmee ze heel graag andere mensen helpen. En helpen dat kunnen ze. Daar zijn ze echt ontzettend goed in. Zolang het maar voor een ander is.

Maar als het over jezelf gaat, is het een ander verhaal. Dan komt de vraag doe ik het wel goed naar boven. Kan ik wel geld vragen voor wat ik doe? Is het wel goed genoeg? Het stelt toch niet zoveel voor? Heb ik wel voldoende te bieden? Het lijkt wel of wij gewoon niet hebben geleerd om onszelf goed genoeg te vinden. Stel jezelf maar eens de vraag. Als iemand anders voor jou zou doen wat jij voor jouw klant doet, zou je dit waardevol vinden? Zou jij hier geld voor over hebben? Dan weet ik zeker dat je zou zeggen. Ja, zeker. Dit is heel waardevol. Stel jezelf zodra je twijfelt deze vraag. Ik weet zeker dat deze je helpt en je weer een stapje verder brengt.

Zolang je onderneemt vanuit je hart. Doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Dan kan het niet anders dan dat je veel te bieden hebt en mag je echt van jezelf zeggen ik doe het goed.

Add A Comment