Ben jij ook zo bescheiden?

Ben jij ook zo bescheiden?

Afgelopen week was ik op een ondernemers event voor vrouwen. De spreker, een vrouwelijke directeur van een groot bedrijf, benoemde het. Wij vrouwen zijn te bescheiden. Volgens haar was dit de reden dat er zo weinig vrouwen in top functies te vinden zijn.

Deze boodschap kwam binnen. Ik herkende mijzelf en de ondernemers die ik begeleid hier direct in. Niet in het feit dat wij top functies moeten hebben. Maar wel in het feit dat wij te bescheiden zijn. Ik ken weinig vrouwen die van zichzelf zeggen dat ze goed zijn in wat ze doen. Herken jij dit ook?

Doordat deze dame dit zo zei viel het kwartje. We doen onszelf tekort. Heel veel vrouwen die ik ken zijn juist super goed in wat ze doen. Het lijkt wel of wij dit niet durven te zeggen van onszelf. Alsof we dan niet aardig meer gevonden worden. Alsof wat wij doen niet veel voorstelt. Alsof we dan arrogant zijn.

Het gevolg van deze bescheidenheid is dat wij het allemaal maar normaal vinden wat we doen en het niet op waarde schatten. Wij hebben continu het gevoel dat we tekort komen. Hierdoor durven veel vrouwen er niet echt voor te gaan.

Onze bescheidenheid zorgt er ook voor dat we vaak te weinig vragen voor wat we doen. Heel vaak hebben we moeite met het benoemen van onze prijzen aan onze klanten. Dit is zo jammer.

Jammer op twee manieren. Want wij doen onszelf hiermee te kort en moeten hard werken voor te weinig geld. Maar ook aan de andere kant is dit jammer. Onze klanten schatten hierdoor onze kennis en kunde niet op waarde waardoor het vaak minder effect heeft. En ik ken zelfs klanten die zich bezwaard voelen als ze (bijna) niks hoeven te betalen voor wat ze krijgen. Hierdoor komen ze misschien de volgende keer niet meer terug.

Daarom deel ik vandaag graag mijn inzicht, dat ik kreeg naar aanleiding van het ondernemers event, met je. Wees niet te bescheiden. Vertrouw op jezelf. Je hebt heel veel te bieden. Ga het delen met de wereld om je heen. Jij hebt iets moois te brengen. Jouw klanten komen bij jou om wat jij te bieden hebt en ze willen hier ook zeker voor betalen. Jij bent het waard!

Ik heb mijn eerste stap gezet. Ik heb mijn eerste video gemaakt en deze gedeeld in mijn facebook groep. Wil je hem zien? Druk op deze link en meld je aan voor mijn groep (Video Dorien).

Add A Comment