Weet jij wat je echt wil?

Weet jij wat je echt wil?

Weet jij wat je echt wil? Ik vind dit zo lastig. Ik vind het namelijk heel moeilijk om keuzes te maken. Niet voor alles hoor. Ik kan heel makkelijk beslissen wat ik wil eten en of ik die trui wel of niet koop. Maar op andere gebieden vind ik dit echt ontzettend lastig. Ik ben bijvoorbeeld al mijn hele leven op zoek naar wat ik wil worden. Vroeger dacht ik dat elke keer als ik weer aan een nieuwe baan begon dat dit hem was. Ik dacht dit meestal een jaar. En dan wist ik dat deze baan het ook niet was. Nu ik ondernemer ben twijfel ik ook nog steeds. Doe ik het juiste? Is dit wat ik echt wil? Of misschien toch wat anders? Helemaal als het allemaal niet zo snel gaat als je wil. Ik kon en kan nog steeds met bewondering naar mensen kijken die precies weten wat ze willen. Heerlijk lijkt me dat. Want ik wordt af en toe echt gek van mijn eigen twijfel. Mijn hoofd blijft maar malen. Ik blijf maar zoeken. Het lijkt wel nooit op te houden.

Gister had ik een gesprek met een coach. En hierin werd mij zo ontzettend duidelijk dat het antwoord in jezelf zit. Ik wist wat ik wilde. Maar ik luisterde hier niet naar. Ik doe en deed wat iedereen van mij verwachte. En wat verstandig was. Maar omdat dit niet is wat ik wil, werkt het gewoon niet. Ik durfde niet te luisteren naar wat ik echt wilde.

Toen ik dat zo helder zag was opeens mijn twijfel voorbij. Ik wist toch wat ik wilde. Alleen moest ik hier aan toegeven en hiernaar gaan luisteren. Ik moet bij mezelf blijven. Inmiddels zit ik weer vol met positieve energie. Mijn twijfel is verdwenen en ik weet wat mij te doen staat. Heerlijk.

Nu zal je denken, super voor jou Dorien. Maar mijn hoofd blijft maar malen. Ik kom er maar niet uit. Weet dat ik je heel graag help. Ik vind niets leuker dan mensen helpen om te ontdekken wat ze willen en hoe ze hier op hun eigen unieke manier goed van kunnen leven. Wil jij ook ontdekken wat jij echt wil? Ik help je graag.

Add A Comment