volg je hart

Volg je hart

Krijg jij ook zoveel lief bedoelde adviezen? Als je zegt dat je ondernemer bent, kent iedereen nog wel een iemand die je kan helpen. Je beste vriendin kent een andere ondernemer die het goed doet en vast wel met je mee wil denken. Je man vindt dat je het op zijn manier moet doen. Je moeder wil je graag helpen en geeft je ongevraagd haar advies. Je broer denkt met je mee, terwijl je daar eigenlijk geen behoefte aan hebt. En als je naar andere ondernemers gaat kijken begint het je helemaal te duizelen.

Je weet het niet meer zo goed. Enerzijds ben je blij met al die lief bedoelde adviezen. Het is super fijn dat iedereen zo met je meeleeft en meedenkt. Je weet dat ze allemaal het beste met je voor hebben. Maar het voelt gewoon niet goed.

Je wilt het zo graag op je eigen manier doen. Maar wat is dan jouw eigen manier? En is dit dan de juiste manier? Wie zegt je dat dit werkt? En wie zegt je dat je hier geld mee kunt gaan verdienen?

Toch maar naar al die goed bedoelde adviezen luisteren? Toch maar het op dezelfde manier als die andere succesvolle ondernemers doen? Toch maar….

Je gaat twijfelen aan jezelf en wordt er onzeker van. Je wilt graag uitzoeken wat jou manier is. Maar je weet niet waar je moet beginnen. Je kunt je hierdoor erg verloren voelen. Maar dit is echt niet nodig. Want diep in je hart weet je het antwoord. Diep in je hart weet je hoe jij het wil. Je wil het op jouw eigen manier. En jou manier is voor jou de juiste. Omdat dit zo bij jou past. Omdat dit voelt als een perfect zittende jas. Omdat dit echt jou is. Volg daarom hierin echt je hart. En laat je vooral niet afleiden door al die lief bedoelde adviezen. Hoe lief en goed ze ook zijn. Doe het op jou manier. Dit ben jij. En jij als ondernemer bent het belangrijkste bezit van je bedrijf. En als je goed zorgt voor het belangrijkste bezit kan het niet anders als financieel tot bloei komen.

Add A Comment